Laborator
Laborator

Laborator

Activitatea de cercetare a proiectului SIMPA se desfășoară în incinta Complexului de Laboratoare Colentina, Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea de Constructii București. În cadrul proiectului SIMPA au fost prevăzute atât activități de cercetare în teren cât și în laborator.

Cercetarea de teren este focalizată în cadrul Site-ului Experimental Colentina prevăzut cu șapte foraje din care cinci foraje deschid un acvifer nisipos la adâncimea de 11 m până la 25 m iar celelalte două foraje deschid un acvifer cu adâncimea de 7 m până la 10 m. Până în prezent  au fost realizate cinci teste de pompaj cu debit constant, din care s-au determinat parametrii hidrogeologici necesari în modelarea curgerii și transportului de poluanți. Din cele sapte foraje au fost realizate mai multe secțiuni geologice din care s-a conceptualizat un model geologic 3D (Fig. 1).

 

Activitatea de laborator se desfășoară în sala P3 a Complexului de Laboratoare Colentina. Aceasta este o sală multimedia dotată cu PC-uri, notebook-uri, imprimimante, videoproiector, în care își desfășoară activitatea membrii permanenți ai proiectului SIMPA (Fig.2).

 

 

În cadrul proiectului SIMPA se organizează mese rotunde, cursuri de pregătire pentru membrii proiectului și chiar cursuri postuniversitare de modelare hidrogeologică în sala P6 a Complexului de Laboratoare Colentina, dotată cu 16 PC-uri și videoproiector (Fig.3).

 
 
noiembrie 2018
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Prezentare - Dr. Marco Denz

Universitatea Politehnica din Catalunia - Grupul de Hidrologie Subterana

25 noiembrie 2010

Spatial and temporal heterogeneity of ambient natural environments play a significant role in large scale transport phenomena.  Uncertainty about spatio-temporal fluctuations in system parameters (e.g., flow velocity) make deterministic predictions of macroscopic

Citeste mai departe